Ik ben zzp'er en ik wil een huis kopen

Je bent zzp'er of freelancer, je wilt graag een huis kopen en dus ga je op zoek naar een hypotheek. Omdat jouw inkomen flexibel is, wordt de maximale hypotheek op een andere manier berekend. Daarnaast wil de bank weten of jouw onderneming stabiel genoeg is en of je daardoor elke maand de hypotheeklasten kunt betalen. Lastig? Nee: vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Solide onderneming

Waarom is de situatie voor zzp'ers en freelancers zo anders? Bij het verstrekken van een hypotheek wil de bank zeker weten of jij aan jouw betalingsplicht kunt voldoen. Daarom willen zij onder meer weten wat het toekomstperspectief van jouw onderneming is en of jouw inkomsten stabiel genoeg zijn om elke maand de hypotheeklasten te betalen.

Hypotheken voor zzp'ers

Een aantal banken bieden speciale zzp-hypotheken. Op basis van de nettowinst van de afgelopen drie jaar, wordt een gemiddeld jaarinkomen berekend. Ben je een jaar of twee jaar lang ondernemer? Dan maakt de bank doorgaans een schatting van het inkomen, waarmee het maximale leenbedrag wordt uitgerekend. Diverse banken bieden speciale hypotheken voor zelfstandig ondernemers en ook een hypotheek afsluiten met bijvoorbeeld NHG is mogelijk.

Met speciale voorwaarden kunnen wij ondernemers die korter dan 3 jaar ondernemen voorzien van een passende hypotheek. Ook als de onderneming pas 1 jaar bestaat. Door ons uitgebreide productassortiment en expertise hebben wij al vele ondernemers geholpen met een passende financiering.

Een ZZP hypotheek kan dus al vanaf 1 jaar ondernemen. Hiermee hoeft een ondernemer die korter dan 3 jaar bestaat niet langs de zijlijn toe te kijken op de woningmarkt. Maak vandaag nog een afspraak om uw mogelijkheden te bespreken.

Contact

De Hypotheekshop Slinge
Slinge 149
3085 ER Rotterdam

010 480 7 938
Van Pionier tot PGB specialist

Van Pionier tot PGB specialist

Geplaatst op: 2019-07-14

Veel consumenten benaderen ons met de mededeling dat hun eigen bank of hypotheek advieskantoor de aanvraag voor hypotheek heeft afgewezen. Ook zien we dat (bank)adviseurs niet altijd goed weten hoe ze moeten omgaa...

Lees meer Meer nieuws
Pas op voor de verkopend makelaar!

Pas op voor de verkopend makelaar!

Geplaatst op: 2019-07-02

De markt is momemteel behoorlijk overspannen maar helaas zien kopers de verkopend makelaar veel te vaak als goede "bondgenoot". Kopers zijn momteel wanhopig op zoek naar mogelijkheden om een woning aange...

Lees meer Meer nieuws