Is het mogelijk om met meerdere aanvragers een hypotheek te sluiten?

Tegenwoodig kan een samenstelling van een huishouden veranderen doordat men andere keuzes maakt. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Een jong stel kan er voor kiezen om een alleenstaande ouder in huis te nemen. Of ouders die graag voor hun volwassen kind willen zorgen i.v.m. een ziekte of handicap. Een familiehypotheek kan u een goede oplossing bieden. Ook zijn alternatieve samenlevingsvormen mogelijk. Hierbij hoeft een familieband niet noodzakelijk te zijn. 

Ook zien we steeds vaker dat men samen woonruimte deelt om zo meerdere voordelen te behalen. Een woning kan dan optimaal worden gebruikt. Kosten kunnen beter worden verdeel waardoor er een maximaal voordeel kan worden behaald. Vrienden of familieleden kunnen gezamenlijk een woning kopen. Daarbij is het mogelijk dat zelfs te doen met 3 of meer aanvragers. 

In de praktijk zien we vaker familieleden die bij elkaar in 1 huis willen wonen. In het buitenland is dat eerder regel dan uitzondering. In Nederland vinden we het juist erg normaal dat men snel kiest voor een zelfstandige woonruimte. Indien een kind ervoor kiest om met de ouders een woning te kopen dan kan men daarvan in het dagelijkse leven flink van profiteren. Niet alleen met betrekking tot kosten maar denk ook aan allerlei andere praktische zaken.  Zoals bijvoorbeeld oppas van kinderen, of huishoudelijke taken. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Het kopen van een woning met vrienden is uiteraard ook mogelijk. Net als het kopen van een woning met een broer of zus. Uiteraard is het ook mogelijke een woning te kopen met meerdere broers en of zussen. Hiermee is er een flink voordeel te behalen. Ten opzichte van huren is dit vaak een mooie oplossing om betaalbaar te wonen. En ook is er een mogelijkheid zelf te bepalen hoe je wenst te wonen. Zo kan je, doordat er meerdere inkomens gebruikt worden voor de leencapaciteit een woning in een hoger prijssegment kopen. Dit zorgt ervoor dat je woondroom realiteit kan worden! 

Neem contact met ons op om eens goed naar je mogelijkheden te laten kijken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

De Hypotheekshop Slinge
Slinge 149
3085 ER Rotterdam

010 480 7 938
Van Pionier tot PGB specialist

Van Pionier tot PGB specialist

Geplaatst op: 2019-07-14

Veel consumenten benaderen ons met de mededeling dat hun eigen bank of hypotheek advieskantoor de aanvraag voor hypotheek heeft afgewezen. Ook zien we dat (bank)adviseurs niet altijd goed weten hoe ze moeten omgaa...

Lees meer Meer nieuws
Pas op voor de verkopend makelaar!

Pas op voor de verkopend makelaar!

Geplaatst op: 2019-07-02

De markt is momemteel behoorlijk overspannen maar helaas zien kopers de verkopend makelaar veel te vaak als goede "bondgenoot". Kopers zijn momteel wanhopig op zoek naar mogelijkheden om een woning aange...

Lees meer Meer nieuws