Is het mogelijk om met meerdere aanvragers een hypotheek te sluiten?

Tegenwoordig kan een samenstelling van een huishouden veranderen doordat men andere keuzes maakt. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Een jong stel kan er voor kiezen om een alleenstaande ouder in huis te nemen. Of ouders die graag voor hun volwassen kind willen zorgen i.v.m. een ziekte of handicap. Een familiehypotheek kan u een goede oplossing bieden. Ook zijn alternatieve samenlevingsvormen mogelijk. Hierbij hoeft een familieband niet noodzakelijk te zijn. 

Ook zien we steeds vaker dat men samen woonruimte deelt om zo meerdere voordelen te behalen. Een woning kan dan optimaal worden gebruikt. Kosten kunnen beter worden verdeel waardoor er een maximaal voordeel kan worden behaald. Vrienden of familieleden kunnen gezamenlijk een woning kopen. Daarbij is het mogelijk dat zelfs te doen met 3 of meer aanvragers. 

In de praktijk zien we vaker familieleden die bij elkaar in 1 huis willen wonen. In het buitenland is dat eerder regel dan uitzondering. In Nederland vinden we het juist erg normaal dat men snel kiest voor een zelfstandige woonruimte. Indien een kind ervoor kiest om met de ouders een woning te kopen dan kan men daarvan in het dagelijkse leven flink van profiteren. Niet alleen met betrekking tot kosten maar denk ook aan allerlei andere praktische zaken.  Zoals bijvoorbeeld oppas van kinderen, of huishoudelijke taken. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Het kopen van een woning met vrienden is uiteraard ook mogelijk. Net als het kopen van een woning met een broer of zus. Uiteraard is het ook mogelijke een woning te kopen met meerdere broers en of zussen. Hiermee is er een flink voordeel te behalen. Ten opzichte van huren is dit vaak een mooie oplossing om betaalbaar te wonen. En ook is er een mogelijkheid zelf te bepalen hoe je wenst te wonen.

Zo kan je, doordat er meerdere inkomens gebruikt worden voor de leencapaciteit een woning in een hoger prijssegment kopen. Dit zorgt ervoor dat je woondroom realiteit kan worden! 

Neem contact met ons op om eens goed naar je mogelijkheden te laten kijken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Hypotheken Rotterdam
Fascinatio Boulevard 1158
2909 VA Capelle aan den IJssel

010-4807938
De Hypotheekshop Slinge gaat verder als Hypotheken Rotterdam

De Hypotheekshop Slinge gaat verder als Hypotheken Rotterdam

Geplaatst op: 2020-05-01

De Hypotheekshop Slinge heeft vanuit strategisch oogpunt besloten om vanaf heden niet meer verder te gaan als de Hypotheekshop.   Door een veranderende vraag vanuit de markt hebben we gekozen voor een zelfst...

Lees meer Meer nieuws
Woning kopen zonder inbreng van eigen geld

Woning kopen zonder inbreng van eigen geld

Geplaatst op: 2019-12-31

In de afgelopen jaren hebben wij veel klanten kunnen helpen bij de aankoop en financiering van een eigen woning. Veel van deze klanten hadden als wens om een eigen woning aan te kopen zonder spaargeld. Gelukkig is...

Lees meer Meer nieuws