Kan ik een woning kopen zonder eigen geld?

Veel consumenten moeten hun droom laten varen omdat ze geen of onvoldoende eigen geld hebben om een woning te kopen. Hoe kan het zijn dat potentiele huizenkopers deze informatie medegedeeld krijgen en dat velen de droom van een eigen huis moeten laten schieten?  Want is een hypotheek zonder eigen geld eigenlijk nog wel mogelijk?

Momenteel zijn er voldoende sluiproutes in de markt om weinig of zelfs geen eigen geld te hoeven inbrengen, bij de aankoop en financiering van uw droomwoning. Dat is een prettige gedachte omdat u dan de mogelijkheid heeft om uw spaargeld te gebruiken voor andere zaken. 

Nationale Hypotheek Garantie heeft regels opgesteld m.b.t. de maximale verstrekking op basis van het inkomen en op de woning. Het verwarrende voor consumenten is dat niet alle banken in Nederland de regels hanteren die de NHG voorschrijft. Zij wijken dus af van de voorwaarden die de overheid heeft geschapen. Dat mag uiteraard als de banken strenger zijn dan de voorgeschreven regels van de overheid.

Ook kan het zijn dat een Hypotheekadviseur de regels verkeerd interpreteert en u hierdoor een onjuist advies geeft. Vaak zien we dat terug bij adviseurs van banken. Als de bank de regels strenger uitvoert dan dat de overheid voorschrijft dan zal deze bank je nooit doorverwijzen naar een andere bank die soepeler is in de hoogte van de vertrekking. Sterker nog de adviseur van deze betreffende bank zal snel zeggen dat het inbrengen van eigen geld een verplichting is, en dat dit te maken heeft met de strengere vertrekkingsnormen van de overheid. Dat is uiteraard onjuist omdat dit direct te maken heeft met de strengere regels van de betreffende bank. Daar komt bij dat een medewerker van een bank u ook niet makkelijk naar een concurrent verwijst.

Helaas zien we dan dat u verkeerd wordt geïnformeerd, en dat u al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Vanaf 2018 is het mogelijk om maximaal 100% van de marktwaarde te financieren. 

Wij hebben verschillende opties ontwikkeld om het inbrengen van eigen geld te beperken of geheel te voorkomen. Samen kijken we graag naar uw wensen. In een persoonlijk gesprek leggen we uit hoe uw speelkaarten op tafel liggen. U zult dan zien dat u bij ons de beste opties krijgt voor de scherpste tarieven. Hiermee bespaart u flink op uw kosten. Wat u niet hoeft te betalen hoeft u ook niet te financieren of in te brengen uit eigen geld. Wij laten u zien dat er meer mogelijk is dan u denkt. Ik heb geen eigen geld voor een hypotheek. Hypotheek zonder eigen geld

Een huis kopen zonder eigen geld is gewoon mogelijk. Wij hebben altijd een passende oplossing. En zijn vele klanten geweest de al een hypotheek hebben afgesloten zonder het inbrengen van eigen geld. Neem vandaag nog contact met ons op om uw opties te bespreken. Kan ik een huis kopen zonder eigen geld?

 

 

Contact

De Hypotheekshop Slinge
Slinge 149
3085 ER Rotterdam

010 480 7 938
Van Pionier tot PGB specialist

Van Pionier tot PGB specialist

Geplaatst op: 2019-07-14

Veel consumenten benaderen ons met de mededeling dat hun eigen bank of hypotheek advieskantoor de aanvraag voor hypotheek heeft afgewezen. Ook zien we dat (bank)adviseurs niet altijd goed weten hoe ze moeten omgaa...

Lees meer Meer nieuws
Pas op voor de verkopend makelaar!

Pas op voor de verkopend makelaar!

Geplaatst op: 2019-07-02

De markt is momemteel behoorlijk overspannen maar helaas zien kopers de verkopend makelaar veel te vaak als goede "bondgenoot". Kopers zijn momteel wanhopig op zoek naar mogelijkheden om een woning aange...

Lees meer Meer nieuws