Ouderen verliezen vertrouwen woningmarkt

Waar ouderen de afgelopen jaren vaker positief gestemd waren over de woningmarkt, is van alle leeftijdscategorieën hun vertrouwen nu juist het sterkst gedaald. Dit blijkt uit de Eigen Huis marktindicator van Vereniging Eigen Huis die het vertrouwen van Nederlanders in de woningmarkt meet.

Vorig jaar gaf 14 % van de ouderen aan het een slecht moment te vinden om een huis te kopen. Dit jaar steeg dat percentage naar 40 %. Van hen vindt 60 % woningen nu slecht betaalbaar. Ook ziet een ruime meerderheid (56 %) van die 65-plussers het beperkte aanbod als struikelblok.

Voor jongeren gelden de hoge koopprijzen en het beperkte aanbod al langer als barrière. Vereniging Eigen Huis blijft er daarom op hameren dat meer nieuwbouw van groot belang is voor een gezondere woningmarkt. 

Dalende waarden

Het vertrouwen van Nederlanders in de woningmarkt is sinds juli 2017 gedaald van 113  naar een score van 104 in juni 2018. Voor juli komt de score uit op 105. Zowel jongeren als ouderen hebben van alle leeftijdscategorieën het minste vertrouwen in de woningmarkt.

Met de Eigen Huis Marktindicator meet Vereniging Eigen Huis iedere maand het vertrouwen van de consument in de woningmarkt. Deze indicator heeft een waarde tussen de 0 en de 200, waarbij de waarde 100 een 'neutrale stemming'-waarde vertegenwoordigt.

Contact

De Hypotheekshop Slinge
Slinge 149
3085 ER Rotterdam

010 480 7 938
Van pionier tot PGB specialist

Van pionier tot PGB specialist

Geplaatst op: 2019-07-14

Veel consumenten benaderen ons met de mededeling dat hun eigen bank de aanvraag voor hypotheek heeft afgewezen. Hierbij een praktijkvoorbeeld van de ING welke uiteindelijk door onze inspanning de hypotheek toch he...

Lees meer Meer nieuws
Pas op voor de verkopend makelaar!

Pas op voor de verkopend makelaar!

Geplaatst op: 2019-07-02

De markt is momemteel behoorlijk overspannen maar helaas zien kopers de verkopend makelaar veel te vaak als goede "bondgenoot". Kopers zijn momteel wanhopig op zoek naar mogelijkheden om een woning aange...

Lees meer Meer nieuws