Hoe werkt NHG?

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bent u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperkt u met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst.

Altijd een hypotheek die past bij uw inkomen

Sluit u een hypotheek af met NHG, dan weet u zeker dat uw hypotheek past bij uw inkomen. Uw hypotheek voldoet namelijk aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Zo weet u zeker dat u nooit teveel leent en u naast uw maandelijkse woonlasten voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals boodschappen, verzekeringen en sparen.

Vangnet als u uw hypotheek niet meer kunt betalen

Veranderingen in uw persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op uw financiële situatie. Veranderingen in uw persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op uw financiële situatie. Zo kunt u misschien uw hypotheek niet meer betalen als bijvoorbeeld uw relatie stopt. Of als u arbeidsongeschikt of werkloos raakt.

Heeft u een hypotheek met NHG? Dan heeft u in deze vervelende periode een vangnet waarop u kunt vertrouwen. U bent vanzelfsprekend zelf verantwoordelijk voor het vinden van oplossingen, maar NHG denkt in zulke situaties met u mee en kijkt samen met uw hypotheekverstrekker of u geholpen kunt worden de hypotheek weer betaalbaar te maken.

Mogelijk kunt u hierdoor uw woning behouden en kan een verkoop met verlies worden voorkomen. Blijkt verkoop uiteindelijk toch de enige optie en is de opbrengst van uw woning lager dan de uitstaande hypotheek? Dan kan NHG u deze restschuld kwijtschelden.

De Voordelen van NHG:

Financieel vangnet

Met NHG ga je voor veilig, verantwoord en betaalbaar lenen en wonen en houd je geld over voor andere dingen. De belangrijkste voordelen:

  • Verantwoord lenen: de hypotheek voldoet aan de normen die het Nibud stelt voor verantwoord lenen. Je leent dus niet ‘boven jouw stand’.
  • Goedkopere rente: omdat de bank minder risico loopt aangezien NHG garant staat, ligt de hypotheekrente gemiddeld 0,8% lager.
  • Meefinancieren bijkomende kosten: een groot deel van de bijkomende kosten kun je meefinancieren, bijvoorbeeld advies-, notaris- en taxatiekosten.
  • Besparen op energie: je kunt energiebesparende voorzieningen meefinancieren. Denk aan zonnepanelen, een HR-ketel++, dakisolatie en spouwmuurisolatie.
  • Hulp bij betaalproblemen: kun je je hypotheek buiten jouw schuld niet meer betalen? Samen met je Hypotheekadviseur helpt NHG je een passende oplossing te vinden.
  • Kwijtschelden restschuld: onder bepaalde voorwaarden kan NHG de restschuld die overblijft bij verkoop kwijtschelden.

Contact

De Hypotheekshop Slinge
Slinge 149
3085 ER Rotterdam

010 480 7 938
Risicovolle hypotheek verhuist vaak mee naar nieuwe woning

Risicovolle hypotheek verhuist vaak mee naar nieuwe woning

Geplaatst op: 2018-12-20

Maar liefst 90% van de verhuizers neemt zijn oude aflossingsvrije hypotheek volledig mee naar de nieuwe woning. Dat kan een risico opleveren voor de toekomstige betaalbaarheid van de hypotheek lasten waarschuwt Ve...

Lees meer Meer nieuws
Vertrouwen stabiliseert in derde kwartaal 2018

Vertrouwen stabiliseert in derde kwartaal 2018

Geplaatst op: 2018-10-22

  Een positief vertrouwen, maar toch een merendeel van de Nederlanders dat het een ongunstig moment vindt om een woning te kopen. Voor het bepalen van de Eigen Huis Marktindicator wordt aan Nederlanders...

Lees meer Meer nieuws